Hård kväll på HBJ

Igår drog jag och K till Harry B James. Det var sjukt mycket folk hela kvällen, fullt redan när vi kom vid typ elva. Det var världens drag, jag hade så jävla roligt! Till en början var det lite segt för att det inte fanns nån plats att sitta och alla man gick förbi knuffade till en så man spillde massa dricka. Men sen började ett cover-band spela Metallica-låtar, vilket var rätt najs, och efter det var det bara massa bra musik som man sjöng med till.

Lite senare kom även två av killarna i klassen och en av killarnas två kompisar dit, så vi hängde med dem ett tag, sen gick vi till "dansgolvet" och hoppade upp på scenen och lekte lite, men blev nedtvingade efter vår lilla tid i blickfånget...
 
Vi stannade och dansade och sjöng med i låtar, hoppade omkring och hade kul, tills de skulle stänga vid tre.
Efter det åkte vi på efterfest hos en av killarna, och satt där och snackade och lyssnade på musik och sjöng med i låtar, hade trevligt helt enkelt.
Sov där, och åkte hem imorse vid typ elva.



Det var en grym kväll.

<3


Kvällens planer

Yo yo!
Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Har mest tagit det lugnt.
Skrev klart uppgiften som jag redan gjort en gång... Var inte så mycket jag behövde göra med den dock, trodde jag bara hade svaren på några frågor men det visade sig vara rätt klart. Var bara tvungen att skriva om lite grejer. Skönt att ha det klart nu i alla fall.

Har varit väldigt sugen på att göra nåt kul hela dagen, och har suttit och kollat runt lite med folk om vad som händer ikväll. Tillslut bestämde jag och K oss för att dra till Harry B. Kan hända att några killar från klassen kommer dit sen också, det får vi se. Det ska bli najs, och vi ska röja järnet!
Sist vi gick dit tillsammans blev ju lite av en disaster och vi stannade i typ tio minuter innan vi insåg att det inte funkade och drog vidare till Medusa istället. Det var den natten jag hängde till klockan sex på ett kontor på söder och kom hem klockan halv sju på morgonen. Ikväll stannar vi nog dock på Harrys. I alla fall längre än tio minuter...




Lite lockigt hår och svarta naglar ikväll. Och min snygga ring!

<3

New Noise

Refused - New Noise



Okej... Jag har lyssnat på The Used i evigheter känns det som. Minst två år måste det ju i alla fall handla om... Och jag har lyssnat på live-versionen av Maybe Memories typ femtiotusen gånger. Varje gång har jag hört det där introt, den där delen som inte är en del av låten, utan som är en del av en annan låt. Jag har alltid tyckt att det var extremt bra. I början trodde jag att det bara var någon slags introgrej som var deras. Men när jag hörde originallåten (som jag aldrig hört innan det, vad jag minns) spelas inne i lokalen i väntan på att Paramore skulle komma ut och spela, i November, och jag insåg att jag kunde texten till en låt jag inte riktigt kände igen helt, då insåg jag det. 

Sedan dess har det väl slagit mig att kolla upp det några gånger, men jag har inte gjort det förrän nu.
Refused heter bandet, och de är från Sverige. Hur kan jag inte fått reda på det tidigare liksom?
Nu sitter jag i alla fall och lyssnar igenom lite av deras musik på Spotify. Det låter bra. Något jag borde börja lyssna på tror jag.

<3

I'm on fire


Long time no see

Okej, kanske inte var så länge sen jag skrev men det känns som att jag varit lite off.
Fysiskt off har jag varit, för jag har bara gjort en massa. Upptagen hela tiden i princip.
Sedan onsdagskvällen har det hänt en del saker. Inte så betydelsefulla saker, men saker helt enkelt.
 
Igår satt jag och skrev personporträttet hela dagen, sen vid halv sex åkte jag in till stan och mötte upp J, och vi satte oss på Friday's, åt god mat och snackade. Väldigt trevligt, och vi satt kvar rätt länge och bara chillade.



Några timmar innan hade jag fått ett sms från en kille i klassen om en "afterwork" i Medis klockan åtta, och eftersom klockan var kvart i åtta när vi var mätta och glada drog vi dit. Först var det bara vi och två killar, sen kom några fler från klassen och efter ett tag åkte J hem, och jag stannade med pojkarna. Några flickor och fler pojkar joinade senare, och vi stannade tills de stängde, vid halv ett. Haha. Men det var väl lika bra eftersom man skulle upp och vara i skolan klockan tio idag.

Idag hade vi responsmöte. Inte särsilkt givande kan man tycka, att behöva sitta och vänta på ett jävla pendeltåg i minst tjugo minuter och frysa för att vara i skolan i typ en halvtimme, varav hälften av tiden bestod av att sitta och vänta på en tjej som kom med en annan pendel som var väldigt sen. Och sen var man tvungen att åka en timme tillbaka hem igen. Värt.

Så skrev jag om mitt personporträtt lite, lämnade in och chillade ett tag innan A och hennes nya lilla bebis Pumba kom hit och hälsade på. Han var urgullig! Roittweilervalpar är ju typ något av det sötaste som finns i hela världen... De var här ett tag och sen var de tvungna att åka hem och få lite bebisvovve-sömn.



Hela kvällen har jag bara chillat här hemma med lillasyster. Vi har kollat Kjell på Youtube, lite annat kul på datorn och ätit godis och pratat. Haft det mysigt.

Nu börjar jag bli lite trött... Eller, jag tror att jag har varit trött och nu är i övergångsstadiet mellan att vara trött och att vara övertrött. Så jag blir säkert uppe ett tag till. Jag borde dock vara tröttare än jag är. Sömnen igår natt var nästintill obefintlig, och inatt blev det väl fyra timmar ungefär. Men men.

<3

...

Och just när du tror att alla hinder i din väg är besegrade,
när du lyckats intala dig själv att det bara är gröna ängar och solsken på vägen framöver,
då kommer den där släggan emot dig bakifrån och slår omkull dig innan du ens hunnit reagera.
Och nu ligger du helt stilla på marken,
utan att andas.

...

Typ trött

Jag lyckas alltid komma på att jag borde gå och lägga mig tidigare när klockan redan blivit för mycket och det är typ fyra timmar kvar tills jag måste vakna. Det är ganska korkat. För då är jag trött hela dagen sen.
Idag hade jag föreläsning från tio till tolv. Sen åt jag lunch och åkte iväg på arbetsintervju för ett barnvaktsföretag. Det gick rätt bra. Men det enda problemet var att jag inte hade någon utomstående, en referens, som kunde styrka min erfarenhet av att ta hand om barn. Vi får väl hoppas att hon hittar en familj som passar i alla fall...

Kom hem vid typ tre, och har tagit det lite lugnt. Vi ska fira mamma om typ en timme, då kommer styvpappa, storasyster och hennes pojkvän hit och vi ska äta mat och tårta och ge presenter. Blir mysigt.
Sen måste jag plugga till seminariet imorn.
Har bokat in en intervju till personporträttet imorn i alla fall så då får jag det klart också. Känns bra. Nu börjar saker ordna sig lite liksom... Och efter det här ska det bli bättre, för jag ska se till att ha bättre framförhållning när det gäller skolarbete.

Nu ska jag nog ta det lugnt ett tag till, innan alla kommer.

<3

Det regnar köttbullar



Någonting som i alla fall gjorde mig på bra humör idag var den här filmen.
Jag och K gick och såg den i 3D ikväll.
Jag blev väldigt hungrig... Maten såg god ut.
Jävligt rolig film. Skrattade massor. Både åt filmen och snubben som satt framför oss och rapade lite då och då.

<3

Haha, ledig? Jag lurade mig själv.

Idag har jag låtsats att allting är prima.
Jag vaknade med ny motivation, utan att riktigt veta vart den kom ifrån.
Jag målade, lyssnade på musik, städade och mådde bra. 
Jag kände att, trots motgångar, så ordnar det sig. Allt ordnar sig tillslut.
Den illusionen fick jag inte ha så länge.

Jag fick svar från min lärare som sa att jag tydligen inte lämnat in en av uppgifterna (vilket jag hade, men det måste blivit nåt fel med inlämningen...) och att jag vart tvungen att lämna in den igen nu. Fine tänkte jag, och letade efter uppgiften bland mina dokument. Nähä... inte där. Just fan... Jag gjorde uppgiften på andra datorn. Andra datorn som är stendöd numera. Men, jag kan ju kolla om jag sparade den på den externa hårddisken till den datorn... Nähä. Inte det heller.
Frustration. Slag och sparkar i luften. Tårar nerför kinden. Upprörda mumlanden. Arga ord.
Jag måste alltså göra om allt.
Gör jag det innan den 1 februari kan läraren sätta G på mig i den kursen nu ( vad nu "nu" betyder, med tanke på att han sa att han skulle göra det vid runt tre, fyra idag och jag ännu inte fått nåt betyg...) så att jag kan registrera mig. Hoppas på det bästa.

Bokade in en arbetsintervju för imorgon efter skolan. Det var ju bra. Barnvaktsjobb. Men... Det är ännu en sak som tar upp min tid.
Och så kollade jag på schemat nu och såg att seminariet om de där tre böckerna jag inte läst är på onsdag, och inte torsdag som jag trott. Ingen större skillnad, kan man kanske tycka. Men med allt jag har att göra nu skulle en dag mer vara guld värd.
Och så ska version ett av personporträttet in på fredag. Personporträttet som jag inte börjat på. Jag har valt en person och börjat skriva lite intervjufrågor, men jag har inte haft intervjun och därför inte heller börjat skriva. När ska jag få tid för det liksom? Torsdag?

Och utöver allt detta har jag massa annat som tynger ner mig och som jag grubblar över.
Men jag får lägga bort de sakerna nu ett tag och bara fokusera stenhårt på det som är viktigt just nu. Alla ovanstående saker alltså.

<3

Ledighet är najs

Imorgon är jag ledig, så att säga.
Även om jag har en del jag borde ta tag i känns det bra att låtsas ha en ledig dag nu ändå.
Så det ska jag låta mig ha.
Sen kan jag ta tag i saker ändå, undert dagen och kvällen, lite smått sådär.
Men i alla fall ska jag åka och träffa en vän.
Det ska bli trevligt.

Annars då?
För tillfället sitter jag och börjar bli trött...
Funderade på att kolla på en film men jag somnar nog bara.
Så det blir väl nåt avsnitt av HIMYM bara, sen sova.
Ska bli skönt att sova.

<3

Bättre

Jag söker jobb.
Extrajobb.
För att förhoppningvis klara det.
Det kan nog kanske bli kul ändå.
Om man får nåt.

Och det känns lite bättre nu.
Jag har lugnat ner mig i alla fall.
Och alla fina människor omkring mig hjälper.
Man kan liksom inte må dåligt när man inser hur mycket man har.
En fin familj, som skulle göra allt för en.
Fina vänner, som alltid finns där när man behöver dem.
Bara underbara människor helt enkelt.
De bara finns där och gör allt bättre.
Alltid.

<3


Exhibitionist



<3

And it keeps coming

Det känns som att det aldrig tar slut.
Alla problem.
När man tycker sig ha löst ett visar sig ett nytt, och så småningom kommer de där problemen man tyckte sig ha löst tillbaka alla samtidigt, så att man till slut sitter där i en hög med skit och inte vet vart man ska ta vägen eller vad man ska göra för att ta sig ur.
Det är väl lite därför jag inte tror på karma och sånt. För jag kan inte möjligtvis ha gjort någonting för att förtjäna allt det här.
Jag orkar inte.
Just nu orkar jag bara inte.
Alla problem kommer på samma gång och jag kan inte komma fram till vad som är viktigast att ta itu med först. Jag kanske måste fixa allt på en och samma gång. Och då blir det för mycket igen. Och då brister allt. Och det är därför jag är arg och frustrerad och lättirriterad idag. För att ingenting verkar gå så som jag vill att det ska gå just nu.
Jag får bara hoppas att min tur vänder i rätt tid.

<3

God morgon?

Jag är lite trött.
Det känns så dumt att gå och lägga sig tidigt på helgerna så jag stannar alltid uppe längre bara för att jag kan, även om jag sitter och gäspar i flera timmar... Ja, jag är fortfarande tio år.

I alla fall så var jag tvungen att vakna relativt tidigt (för mig är halv tolv tidigt nu, hur sämst är inte det?) för att jag och lillasyster ska hinna åka in till stan och handla presenter och försenade julklappar. Mamma fyller år på tisdag och storasyster kom ju hem i fredags efter att hon åkte strax innan jul.

Vi fick lite presenter från henne igår också, fin-fina saker minsann! Jag fick en liten söt sminkväska med två nagellack i, ett svart och ett silver, ett gult linne med tryck och en gråsvart t-shirt med tryck. Får fota och visa sen kanske... Och så fick vi massa armband också, jag har två stycken på mig nu. 

I alla fall ska vi nog åka hemifrån nu inom en snar framtid, sen får viu se vad som händer när vi kommer hem igen. 

Ciao!
<3
  

Like a punch in the face

När man har ställt in sig på någonting en längre tid,
planerat och funderat,
gjort sig beredd på en kommande förändring som är till det bättre för alla inblandade,
då blir det lite jobbigt att få reda på att det inte är hugget i sten.

Jag visste väl innan också,
men efter ett tag går man in i allt så pass mycket att man helt glömmer det där lilla tvivlet,
det lilla, lilla tvivlet
som kan förstöra allt.

Det var det som hände ikväll.
Det där tvivlet,
som utan min direkta vetskap funnits där hela tiden,
det visade sig igen.
Och allt bara dog.

Det är inte lika säkert som vi trott.
Det kanske inte blir så,
så som jag vill,
så som jag trott att det ska bli och så som jag har låtit alla veta att det ska bli.
För jag trodde att det var så.
Men det är inte så.
Och det känns jobbigt.
Som ett knytnävslag i ansiktet,
och jag kunde varken ifrågasätta eller riktigt bekräfta,
för varenda ord kändes som ett steg närmare tårar.
Tårar av frustration och ovisshet.

Och nu kan jag bara hoppas.

...

Totally, and it smells like fart



Riktigt bra film. Vi såg den ikväll. Jag skrattade, och skrattade, och skrattade.
Den var roligast i början, sen fast det några lite segare stunder, men allt som allt tyckte jag verkligen om den! Underbart.



<3

Hmm-mode

Jag är hemma igen.
Jag tog min jobbigt stora packning och åkte med bussen hem till familjen. När jag kom hit var bara lillasyster här. Vi har varit ensamma hela kvällen och kollat film och ätit glass och godis. Det var mysigt. Nu har mamma kommit hem också, men alla ligger vi nu i varsitt sovrum för att sussa. Jag var trött när jag gick och satte mig i sängen men nu känner jag inte för att sova. Det tar faktiskt emot lite att sitta i sängen vid tolv på natten en fredag. Faktiskt gör det det. Men det blir nog inte mycket roligheter i helgen, eftersom pengarna inte finns i princip, och jag inte har nån aning om när jag får dem.

I alla fall... Jag är... fundersam. Eller, ja, jag tänker massa just nu. Fast egentligen inte. Jag vet inte vad jag tänker på helt enkelt. Allt bara surrar runt i mitt huvud och jag är kluven på nåt sätt. Fast jag vet inte riktigt vad den här kluvenheten rör sig kring.

Internet funkar som det ska här i alla fall, vilket är extremt skönt. Jag behöver inte vänta typ två timmar på att ett youtube-klipp ska laddas klart längre. Underbart om något.

Men nu ska jag nog ta och typ... kolla HIMYM tills jag somnar.
<3

Hejdå lägenheten...

Nu kommer snart syster hit. Hon ringde för nån timme sen.
Så... snart ska jag hem till familjen igen.
Allt är klart. Kläderna tvättade och nerpackade, sängen renbäddad, golven dammsugna, disken diskad... Det är rent och fint här. Det enda som är kvar att packas ner är datorn. Den ska ner nu. Så...

Hejdå lägenheten. Syns om lite mer än en månad igen. Då är du min.
<3

Make light before my eyes


Saosin - Fireflies

<3


Upp och ner, ner och upp...

Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag sprungit upp och ner för trapporna här i huset. Det är en hel del kan jag lova. Tvättstugan ligger längst ner i huset och jag bor nästan högst upp (eller ja, bor och bor... Det gör jag ju inte förrän i slutet av februari), så det är en bit.
I alla fall hänger allt på tork i torkrummet där nere nu och jag ska snart hämta upp det, sen är jag klar med nästan allt tror jag. Har massa pantflaskor som jag tänkte gå ner med nån gång sen också, men det orkar jag nog inte just nu.

Syrran och hennes pojkvän kommer hem nångång vid tre eller fyra, så tills dess ska jag väl bara chilla och säga hejdå till lägenheten för ett tag... Känns konstigt att flytta hem igen, men ändå bra. Det ska bli skönt att spendera en månad med min fina familj innan jag flyttar på riktigt. Och mysa med djuren... Kommer sakna gullkissarna så mycket. Nala har varit lite småsur på mig varje gång jag hälsat på nu, antagligen för att hon tycker att jag övergett henne efter att ha tagit hand om henne som min lilla bebis och sovit med henne i sängen sen vi fick henne.



Nu har jag hämtat upp tvätten och ska typ äta nåt... Börjar bli riktigt hungrig. Vi får väl se vad jag har kvar för mat här nu. Sen ska jag bara ta det väldigt lugnt. Hoppas jag. ^^

<3

Misslyckat, lyckat och misslyckat

Dagen har varit lite uppochner.
Började med att jag bokade tvättid till imorn, 10-13... usch.
Sen skola, värdelös lektion. Glömde penna också så jag kunde inte anteckna nåt.

Sen hem för att storstäda lägenheten. Började lite smått, tog fram dammsugaren och började dammsuga, tio sekunder senare slutar dammsugaren fungera. När jag går in i köket för att hitta nåt att trösta mig med (haha) är lampan släckt. Går inte att tända... Nähä. Snart märker jag att inga av uttagen funkar heller, samtidigt som allt håller på att dö. Mobilen skriker om lågt batteri hela tiden och jag är nära på att slänga den i golvet av frustration, och allt är bara sämst. Jag inser att en propp måste ha gått och ringer mamma, som ringer styvpappa, som ringer mig, och jag får veta att jag ska köpa en ny propp till proppskåpet och hur jag ska göra och allt. Köper ny propp, men eftersom proppskåpet är uråldrigt är den nya proppen av en annan modell än de som sitter i skåpet. Jaha... ringer styvpappa igen och får förslaget att byta ut den proppen som gått mot någon annan med samma ampere, vilket jag testar och får tillbaka allt jag behövde mest. Skönt. Dock har jag inget ljus i vardagsrummet eller hallen längre, men det gör inte så hemskt mycket...

Efter att jag städat klart lägenheten så att allt var skinande rent ungefär, så stack jag hem till en kille i klassen. Några andra skulle dit också och vi skulle ha nån slags frågesport-grej... Blev jag och fyra killar som satt och drack folköl, åt ostbågar av nåt slag och körde frågesport i musik. Jag förlorade rätt stort... Skyller på hjärnsläpp och dåligt valda låtar. Vi fortsatte med frågesport-temat ett tag men sen dog det och vi låg och degade ett tag innan vi drog oss hemåt. 

I tron om att det gick en pendel 00.59 åkte vi ner till stationen, men väl där visade det sig att vi missat sista som gick 00.29. Vi fick ta en buss mot sergels torg, som jag satt kvar på till slutstation, rätt säker på att tunnelbanan fortfarande gick inifrån stan, men när jag gått runt till alla möjliga ingångar till t-banan och det var spärrat överallt insåg jag att jag hade fel. Kollade vart bussarna gick men ingen verkade säker för mig att åka med om jag vill komma hem. Så efter att ha lallat runt ett tag hittade jag en ledig Taxi Stockholm som jag motvilligt åkte med och betalade för... Är man pank känns det inte så bra att förlora 150 kronor på en resa som skulle kostat i princip ingenting annars. 

Men jag kom ju hem i alla fall. Och det är ju skönt, för jag är trött. Och måste sova. Jag ska ju upp och tvätta imorn... Sämst!
Vad som händer i helgen återstår att se, men det kan ju inte bli mycket eftersom jag är pank. 
Nu ska jag sussa sött några timmar!

<3 


And all I see and all I feel takes me away, takes me away

"All you do
and all you say
washes away,
away
with the rain.
And all you thought
would never change
washes away,
it'll never be the same."

Två i en

Nu när jag faktiskt gör saker känns en dag mer som två.
Idag har varit en lång dag. Den började utan frukost, eftersom jag i princip ätit frukost precis innan jag gick och la mig igår och var mätt när jag vaknade.

Båda dagens lektioner kändes väldigt onödiga. Lyssnade knappt, men lyckades inte somna, duktigt!
Slutade tre, och eftersom jag bestämt att träffa M för att köra en fotorunda med min systemkamera åkte jag hem till familjen för att hämta kameran och äta riktigt god mat och efterrätt. Efter maten var jag galet mätt. Efter efterrätten var jag ännu mer galet mätt.

Sen tog jag min kamera och åkte hem till M. Vi gick ut för att fota, men efter några bilder dog kamerans batteri. Vi gick tillbaka hem till henne och hämtade en annan kamera, sen gick vi ut igen men hade inte riktigt nån lust att fota längre, så vi tog några riktigt hemska, hemska och mindre hemska bilder och sen gick vi runt och babblade hur länge som helst. Mina ben gjorde ont efteråt och jag konstaterade på mitt flåsande att jag borde ändra matvanor och börja träna. 

Efter den långa promenaden chillade vi ett tag och sen åkte jag hem.
Hade tänkt börja städa lägenheten eftersom syrran kommer hem i övermorgon, men jag orkar verkligen inte nu. Har lite halvt ont i huvudet och är väldigt, väldigt trött. Borde kanske sova snart så jag kan ta tag i städandet när jag vaknar imorn, innan skolan. Börjar ett. Soft. 

<3

Korkat internet


Det där kan väl ungefär sammanfatta hur internet beter sig just nu. Söker för fullt men hittar inte mycket.

Orkar inte uppdatera så ofta nu för internet är så jävla segt att nästan alla sidor hakar upp sig, det enda som fungerar någorlunda bra är facebook.
Dessutom har jag haft massa skolarbete att göra sen igår.
Nu har jag tagit det lugnt ett tag i alla fall och tagit en dusch. Ska chilla resten av kvällen, och kanske börja städa lite. Har rätt mycket att göra här innan syster och systers pojkvän kommer tillbaka från sin resa på fredag. Måste rå-städa hela lägenheten (inte för att den är så stor men det är ändå en hel del).
Det ska bli mysigt att komma hem och ha en sista månad med familjen innan jag flyttar på riktigt. Det är nästan lite lyxigt, för jag kommer antagligen uppskatta allt som är skönt med att bo hemma nu när jag bott själv en månad, istället för att irritera mig på de små saker som stör mig annars. Men det ska bli askul att flytta på riktigt sen också! Jag längtar! Ska ha världens inflyttningsfest! Haha.

<3

No time

Idag var första dagen i skolan. Ja, inte den allra första såklart men första för den här terminen.
Det var rätt trevligt, men allt gick väl inte precis som jag hade tänkt mig. För det första hade jag förberett mig på en lugn start som gjorde att jag kunde fokusera helt och hållet på litteraturanalysen som ska in om två dagar. Men icke, vi fick två uppgifter idag, den ena gjorde vi i grupp efter skolan idag, men är inte helt klara med än, och den andra ska in imorn. Så nu är det bara råplugga som gäller...
Och så skulle jag registrera mig för B-kursen. Men tydligen är jag inte behörig, eftersom jag inte har fått något betyg i Journalistik och Samhälle, vilket är helt sjukt. Jag kan inte ha missat nåt i den kursen... Så jag måste ta kontakt med en lärare och kolla vad felet är. Så jävla irriterande.

Så ja, inte världens bästa start kanske, men när allt löser sig blir det nog bra.
Kurserna nu verkar i alla fall mycket roligare än de på Journalistik A.
Nu: PLUGGA!

<3

You never noticed me



Saosin är bra skit.
<3

A long night indeed

Jag vaknade då för lite mer än en timme sen. Det känns ju bra. Eller?
Men jag har ju en anledning också... Gårnatten blev väldigt mycket längre än förväntat.
Vi börjar från början.

Jag mötte upp min nya vän, som vi kan kalla K, på tunnelbanan på väg in till stan. Vi hade bestämt redan innan att vi skulle till Harry B James för att röja järnet, så det bar av dit på en gång. 
Väl där, efter att vi hade betalat inträde och köpt varsin dricka, märkte vi att det inte riktigt stod rätt till på Harrys denna kväll. Alla såg likadana ut ungefär och musiken var deppig som bara den... Iget drag med andra ord. Efter att ha checkat läget lite förstod vi att det var The Doors-kväll där just den kvällen. Vi förstod också att det antagligen inte skulle bli mycket mer drag än sådär på hela kvällen så vi kände oss tvungna att hitta något annat ställe att dra till. Jag föreslog att vi skulle testa att komma in på Medusa först och när vi var klara med våra inköpta drickor åkte vi en station till Gamla Stan och Medusa, där vi kom in trots åldersgränsen.

Till en början var det väldigt tomt och inte mycket drag, men efter nån timme hade hela stället fyllts och vi ställde oss och dansade och sjöng med i låtar på dansgolvet. Det fanns en strippstång där som vi snurrade runt hela tiden. Och nej, inte så som man ska snurra runt strippstångar, utan vi lekte små barn och tog tag i stången och typ sprang runt den och började asgarva så alla stirrade på oss i förundran. Kul var det i alla fall!

Vi hängde på Medusa i otaliga timmar, drack lakrits-shots och hade trevligt, sen fick jag ett sms från en kille i klassen som var på Temple Bar en bit bort med en annan av killarna i klassen och några av hans vänner. Ungefär en halvtimme innan allt skulle stänga gick vi över till dem och hängde till klockan tre, då vi drog vidare till ett ställe de kallade "kontoret". Där fanns öl, dart och flipperspel, och vi satt och snackade och skrattade till strax innan sex ungefär. K stack några timmar tidigare dock.

När vi började känna oss trötta stack vi till donken för att käka, men till vår förtvivlan skulle de stänga om typ fem minuter när vi kom dit och sålde därför bara ut det de hade kvar, vilket var mest fiskburgare och veggoburgare. Inget för mig, så jag skippade maten. fick i mig tre pommes frites ungefär. 
Efter att ha klagat på donken och känt oss besvikna åkte vi alla hem på eget håll.

Väl på tunnelbanan på väg hem lyckades jag stöta på en annan kille i klassen. "Godmorgon" sa han när vi möttes. "Gonatt" svarade jag. Han var på väg till jobbet... Hur hård får man inte vara som åker hem från en utekväll när andra nyss vaknat liksom? Har nog aldrig varit mer stolt över mig själv...
När jag kom hem var klockan halv sju, och jag hann tvätta bort sminket och borsta tänderna innan jag somnade sött i sängen...

Nu har jag ont i nacken efter den dumma dunkudden som inte gillar mitt huvud och blir helt platt efter tio sekunder. Måste nog börja läsa en bok snart, som jag ska ha läst inför en skoluppgift.
Och imorgon börjar skolan. Det känns ju så jävla värt att ha ändrat tillbaka sovvanorna för att sedan vända på dem helt och hållet igen. Men jag är så trött idag så jag kanske lyckas somna i tid i alla fall.

Ja, gårkvällen och natten var riktigt soft i alla fall.
<3



Mitt flask-stash


Jag gillar mitt flask-stash. På typ tre veckor har jag samlat på mig elva stycken. Det är rätt duktigt tycker jag.

<3

Jocke på armen

Igår var jag som sagt hemma på besök hos familjen.
Vi satte oss och ritade lite, jag och småsyskonen, och efter ett tag gick det väl lite överstyr. Lillasyster började rita på min arm. Det hela började med ett par läppar, och när jag sa "Men, jag vill inte ha en tjej på armen..." så fick jag den här istället:





Jag kallar honom "Jocke på armen". Väldigt fin. Eller?
Jag måste nog tvätta bort honom innan jag går ut ikväll... Om man inte borde ha kvar honom och använda som raggningsknep? Jag har inte bestämt mig än, men med tanke på att jag ska duscha snart kommer han nog försvinna i vilket fall som helst.

<3

Det gick ju... kanske.

Jaha, så var omtentan avklarad. Det fyra timmar långa provet tog mig fyrtio minuter att bli klar med.
Tentan bestod av två delar, den ena var källritik och research, och den delen klarade jag helt klart. Den andra delen vad stat och kommun. Den gick det nog inte lika bra på. Även om jag suttit hela kvällen igår och verkligen bankat in information i huvudet så kunde jag inte svaret på de flesta frågorna. Bara för att vi fått ungefär åttio instuderingsfrågor och jag fokuserade på det jag trodde var viktigast. Så jag kunde den första frågan helt klockrent, men resten var sånt jag inte alls pluggat på. Jag kom ihåg en del som jag läst som hastigast, men jag gissade som bara den... Om jag har tur lyckas jag klara G på den med. Hoppas, hoppas!

Nu är jag galet trött. Jag satt uppe och pluggade till halv tre igår och när jag väl gick och la mig i sängen kunde jag ändå inte somna. Vet inte om jag sov nånting på riktigt. Gick upp klockan halv åtta imorse så det kan inte ha blivit många timmar sömn i alla fall.
Jag funderar på att sova lite nu... Inte så smart att sova mitt på dagen egentligen men jag ska ut ikväll och jag vill inte sitta och gäspa när jag kan springa omkring, dansa och ha kul! Vi får se hur jag gör, jag har många timmar på mig. Duscha måste jag i alla fall göra. :P

<3

Snabb update

Hej hopp!
Har varit hemma med familjen hela dagen och haft det väldigt trevligt.
Lämnade vovven där också, och bestämde att han får stanna där hela nästa vecka eftersom syrran konner hem i slutet av nästa vecka och det blir så jobbigt för mig att åka hem med all packning och vovven samtidigt och dessutom lite knepigt med skolan och så nu första veckan kanske. 
Nu måste jag verkligen sätta igång att plugga igen. Tenta imorn, och jag kan inte alls allt jag behöver kunna än. På god väg dock, tror jag... 

<3 

I'm done

I'm sick of what it's been,
and what it always will be
if we don't break the cycle.

I'm sick of what you say
and how you say it
when you should be saying
something else,
something more.

This time I'll let you go
until you understand.
If you ever will.

This time,
I need more than that.

This time,
maybe I'll move on...

...

Imorgon

Innan jag sätter igång och pluggar imorgon ska jag hem till familjen en sväng.
Ska lämna hunden över helgen som vanligt, och chilla lite där några timmar tänkte jag.
Jag har övertalat mamma att laga kycklingfilé och vitlöksbröd... MUMS! Jag längtar efter riktig mat nu faktiskt. I och för sig har jag ätit egenlagat kött och pommes frites med bearnaise-sås nu i tre dagar, men det är ändå inte riktigt samma sak. Kött är asgott, men det är inte så nyttigt. Och billys-pizzorna börjar bli lite tråkiga...
Så lite mammas mat i magen och få träffa min mami och småsyskonen gör nog gott. Då kanske jag kan sitta hela kvällen här sen och plugga utan att det känns hemskt.

<3

Orkar inte mer!

Usch! Jag har ont i huvudet och sitter och gäspar konstant.
Försöker plugga så gott det går eftersom det vore ganska bra att klara omtentan på lördag, men självklart ska jag må dåligt när jag behöver energin som mest. Så sämst...
Jag har i alla fall lyckats kolla igenom den misslyckade tentan och skrivit upp det rätta svaret på frågorna jag hade fel på. Får väl vänta tills imorgon med att faktiskt försöka få in det i skallen för jag tror inte jag kommer lyckas så bra med det i det tillstånd jag är i nu.

<3

Hmm... Nåt är knas



Är det meningen att papperskorgs-ikonen ska försvinna när man tömmer papperskorgen?
Undra hur det ser ut när man slänger nåt däri nu... Måste nästan testa.



Update: Inget roligt hände. Den såg likadan ut.

...

Good morrow!

Morsning korsning. Nej, jag vaknade inte nu. Vaknade vid elva. Duktig flicka!
Ja, faktiskt är jag duktig med tanke på att jag innan har vaknat runt tre varje dag... Så.
Jag har ätit frukost och varit ute med hunden och om drygt en timme åker jag till skolan. Känns faktiskt rätt bra att åka dit nu. Det var så länge sen sist. Innan jul. Hoppas att lite roligt folk är där också bara. Brukar inte vara så många som går på utvärderingarna av kurserna. Jag brukar inte, men nu kan jag ju lika gärna gå eftersom jag ska hämta ut tentan. Sen ska jag åka hem och plugga. Blir lättare när jag får se vad jag svarade fel på på den tentan som var, och vilken typ av frågor det var (för jag har glömt lite...).

Nu ska jag chilla lite framför tv och dator innan jag åker!
<3

Soon to sleep

Jag känner mig såå duktig! I did it!
Börjar bli trött, så ska gå och lägga mig snart. Och klockan är bara strax efter tolv!
Det känns fortfarande lite svårt att gå och lägga sig så "tidigt", för jag är nog en liten nattmänniska innerst inne. Men ändå så jävla skönt att få sova i sängen inatt! Haha, och vakna i tid.
Så, gonatt peoples!

<3

Apelsinen som inte hjälpte

Jag gör mitt bästa för att inte äta av godiset eller dricka av colan som jag dumt nog gick ner och köpte för några timmar sedan. Men en lägenhet utan socker går ju inte för sig liksom... Så jag var tvungen att köpa det.
De här vanorna kommer inte kunna hålla i sig när jag väl flyttar på riktigt, det vet jag mycket väl. Men jag känner lite så att jag får passa på när jag har chansen. Då kanske jag tillochmed hunnit tröttna på allt som är gott och kul när jag inte kan göra eller äta dem längre. Haha, vilket skämt. Som om jag nånsin skulle tröttna på godis...

Jag måste bli tillräckligt trött för att det ska kännas värt att gå och lägga sig i tid ikväll. Om jag är pigg finns det ju så mycket annat kul att göra liksom.
Apropå apelsinen så ja, försökte jag stilla mitt begär med den. Men det hjälpte inte mycket. Apelsiner är goda, men de har inte riktigt samma effekt som lösgodis och cola. Faktiskt.

Gosh, jag borde finna mig en bättre livsstil. Men men, man är ju bara ung en gång i livet. Om några år kanske jag lär mig att äta och leva bättre. Det får vi ta då. Jag är ju inte överviktig och helt körd än ändå, då kan jag ju lika gärna hålla på. Haha. ;)

<3

All of them describing it

Just nu sitter jag och lyssnar på Silverstein. Och jag lever i texterna. Nästan ordagrannt.
Vissa saker stämmer in på exakt så jag känner just nu, och hur en del saker är i mitt liv. Det känns skönt på nåt sätt. Vet inte riktigt varför. Men man har någonting att relatera till liksom...
Om man försöker tillräckligt mycket kan man väl säkert hitta nåt att relatera till i vilken låt som helst, och man tolkar ju alltid musik på sitt eget sätt, så därmed får man ju låtar att handla om det man vill. För mig betyder en låt en sak men den kan betyda något helt annat för någon annan. Men det är lite tjusningen i det också.
I alla fall känner jag igen mig. I Silversteins texter.

<3

I'll be fine

Silverstein - Discovering the Waterfront



Say it's not forever
I'll pull myself together
I'll say that I'll forget him
I'll breathe

And I'll say he never hurt me
and look at it as learning
and laugh about the good and the bad



Silverstein - True Romace



Beautiful girl
sleeps by herself
half the beds cold
she knows it's her fault
she's given in and admitted defeat
but she'll be fine

<3

Och plugg igen

Nu har jag varit ute med hunden på en lång och kall promenad. Fotade rätt mycket med min nya lilla kompaktkamera. Det är så fint ute nu, när frosten täcker varje liten gren på alla träd och snön ligger tät över marken. Det finns två sjöar här, den ena precis utanför och en lite längre bort. Jag brukar gå runt den andra. Där finns det nu en stor skridskobana där folk åker omkring. Så mysigt.  
Dock är det lite jobbigt med kylan. När jag väl kommer in kan jag knappt känna min haka och det sticker i resten av ansiktet. Men min vovve behöver trevligare promenader ibland och då får man stå ut.

Jag känner mig piggare än innan nu så jag ska sätta igång och plugga lite inför tentan på lördag. Jag känner mig duktig som börjar i tid (om man jämför med när jag börjat plugga inför tentor innan alltså) den här gången. Nu när jag ändå gått igenom det här flera gånger innan borde jag inte ha så svårt att banka in det i huvudet för en gångs skull. Och imorgon tar jag nog en tur in till skolan för att hämta ut tentan jag flunkade på (den jag ska göra om nu...) och kanske plugga lite, hälsa på lite vänner.

Det blir nog bra det här.
<3

Lite längre

God morgon!
Efter sista inlägget inatt bestämde jag mig för att sova lite i soffan. Lät kläderna vara på och lampan vara tänd så jag inte skulle få det alltför bekvämt och somna för länge, och så ställde jag klockan på åtta och nio. Dock vaknade jag för en halvtimme sen så jag sov lite längre än uttänkt, men det här är tidigt nog för att vara ledig, och nu är jag nog tillräckligt trött för att somna tidigare ikväll, så mission accomplished. Nu gäller det bara att faktiskt gå och lägga sig den tiden jag känner mig trött och inte sitta uppe "ett litet tag till..." så att jag blir övertrött och inte kan sova i alla fall.

Snart ska jag gå ut med hunden och sen borde jag försöka plugga lite till. Dock vet jag inte om det kommer gå så bra med tanke på hur trött jag är just nu, men vi får väl se. 

<3 

Channing



Min uppesittarnatt har gått bra hittills... Börjar dock bli lite trött och funderar på att kanske sova några timmar i alla fall. Vi får se...
Anyways, har kollat på två filmer än sålänge, Ice Age 3 och She's the Man. Den filmen har jag sett galet många gånger men kan se den om och om igen. Underbar film. Och ehm... Channing Tatum är het. Om någon skulle lägga honom i min säng skulle jag vara evigt tacksam.
Så... Sova lite eller försöka vara vaken? kanske sova liiite... nån timme eller två? Typ i soffan, för om jag lägger mig i sängen kommer jag tycka att det är så mysigt att jag vill ligga kvar flera timmar.
Jag älskar att sova så det här är fan svårt. Jag älskar bara inte att sova på rätt tider. Vilket jag borde göra.

Aja... om jag lyckas hålla mig vaken hör ni väl av mig snart igen. Om inte, då kommer jag tillbaka när jag vaknat. Nån gång.

<3

Up all night

Eftersom mina dåliga sovvanor har gått lite över gränsen nu har jag bestämt mig för att vända tillbaka dygnet. Det funkar liksom inte att gå och lägga sig närmare sex på morgonen och vakna närmare tre på dagen när man ska börja gå i skolan igen. Så min plan är att vara uppe hela natten och hela dagen imorgon så att jag blir riktigt trött och somnar i tid imorgon kväll och därmed vaknar i tid morgonen efter. Det känns som den enda lösningen på mina problem nu faktiskt.

Så vad jag har gjort hittills är att jag har ätit massa, massa socker. Efter att jag fyllt magen med mat alltså. Och så har jag ju börjat min uppesittarnatt med en riktigt härlig städrunda. Jag tänkte fortsätta in i natten med bravur och först kanske gå med hunden på en liten välbehövlig promenad och sedan glo på någon film samtidigt som jag smäller i mig mer socker och efter det kanske lyckas plugga lite till.

Det enda jobbiga med att vara uppe är att just den här natten verkar alla ha bestämt sig för att gå och lägga sig i tid. Eller så gör de annat än att sitta vid datorn. Ja, alla roliga människor i alla fall. De jag brukar kunna tracka lite grann vid den här tiden. Så jag är on my own. Fast det brukar jag i och för sig inte ha några problem med annars när jag sitter uppe... Äsch, jag har mycket jag kan göra. Massa filmer, spel och annat kul. Böcker har jag också, men det är stor chans att jag somnar om jag börjar läsa om kommunalpolitik och annat tråkigt. Så jag tror vi skippar det för nu.

Nej, ut med hunden nu.
Jag kommer antagligen tillbaka om en stund, eller någon gång under natten i alla fall.

<3

Städad lägenhet

Jag har städat hela lägenheten. Och det var verkligen på tiden, för den var en enda röra. Hälften av kläderna i en hög på soffan, smulor och hundhår överallt, småsaker i en röra på soffbordet, nästan alla tallrikar, glas, koppar och skålar i diskhon och kvitton och annat skräp lite varstans. 
Men inte längre. Nu är det fixat. Känns alltid så skönt när man fått det klart liksom, allt är rent och fint. Sen vet man ju att det kommer se lika förjävligt ut som innan dygnet efter, men det låtsas man inte om... 
Om jag hade tänkt efter innan hade jag tagit före- och efterbilder, men sånt kommer jag alltid på när jag redan börjat städa och då är det ju inte lika kul. Dessutom är lägenheten så liten att man liksom inte lyckas få med så mycket av den på bild. Så vi skippar det. Mina ord är väl fina nog?

<3


Ta tag i det

Jag måste plugga nu.
På riktigt.
Inte dagen innan, inte bara läsa igenom allt några gånger och hoppas att det sitter någorlunda, utan verkligen se till att det sitter.
Omtenta på lördag. LÖRDAG. Sämst. Men men...
Efter jag har pluggat måste jag komma på ett sätt att normalisera mina sovvanor igen, för det finns ju ingen chans att jag lyckas vakna i tid till att komma till tentan klockan tio på lördag annars.
Jag funderar på att antingen skippa sömnen helt en natt och bli rejält trött så att jag somnar runt tolv natten efter, eller möjligtvis bara tvinga mig själv i säng vid tolv ikväll och försöka somna. Vilket inte kommer fungera antagligen. Så jag tror det är smartare att köra på alternativ ett. Hur nu det ska gå utan att jag lyckas somna nån gång under dagen istället och fuckar upp allt ännu mer... Socker kanske?

Aja, problemen ska lösas på nåt sätt i alla fall.
Men nu måste jag plugga.

<3

...

Om jag aldrig träffat dig
vem vore jag då?

Why so cold?

Make it stop,
make it stop,
make them go away.

När det har gått lite för långt...

Igår bestämde jag mig för att utnyttja mina sovsvårigheter till något nyttigt för en gångs skull.
Jag la mig ner i sängen och började plugga.
När det bara var tjugo sidor kvar av boken, klockan halv fem på morgonen, somnade jag, med kläderna på under täcket. Klockan sju vaknade jag igen och tvingade mig själv ut med hunden. Sen gick jag och la mig igen och vaknade inte förrän klockan tre idag.
Det här är inte bra. Särskilt inte med tanke på att skolan börjar snart igen. Vad ska man göra då?
Jag funderar på att inte sova alls en natt och vara vaken hela dagen efter så att jag är tillräckligt trött för att sova i tid sen. Men jag kommer antagligen bara förstöra det också på ett eller annat sätt. 
Aja, det kanske är värt ett försök i alla fall. 

...  

Nyckeln till en bra söndagskväll



Jag tror att man har passerat någon slags gräns när man köper en påse maränger utan någon anledning. Ingen glass att ha dem på, ingenting. Bara maränger. Format socker i princip. Att tugga i sig.

Men i alla fall, jag åt två skålar maränger, chokladen är borta, all lakrits är borta, chipsen är nästan slut och två glas pepsi är nere i magen. Gissa om jag är hyper?

Jag tror att jag har listat ut varför jag inte kan sova på nätterna...

<3

Typ femtusen

Jag fick knäppryck och har nu suttit och räknat ut ungefär vad allt kommer kosta som jag behöver när jag flyttar in i lägenheten på riktigt. Egentligen VILL jag ju ha mer grejer, men de sakerna jag verkligen "behöver" får jag nog börja med innan jag slår på stort.
Jag har kollat på diverse hemsidor, på möbler och hemelektronik, och har kommit fram till att som billigast kommer allt kosta 5000 kronor. Rätt rimligt ändå. Jag räknade på mer innan jag kollade upp det.

Åh, jag har flyttfeber just nu!
Med tanke på att jag för tillfället lever i lägenheten jag kommer flytta till om drygt en och en halv månad är det inte så konstigt att jag funderar på hur jag själv ska ha det.
Jag har det redan uttänkt ungefär. Det kommer bli finfint. Jag har ju inte råd med dyra möbler eller så än men man tager vad man haver. Och sängen och soffan får jag behålla, så det slipper jag tänka på i alla fall.
Jag längtar... Men det är fortfarande lite svårt att förstå. Nu är det ju fortfarande lite på låtsas liksom, eftersom jag kom hit med en rullväska och typ en ryggsäck med grejer och det fortfarande är min systers lägenhet. Jag bor här på prov. Det har jag ju gjort en gång innan också, fast då var det bara en vecka.

Men sen, i slutet av februari, då flyttar jag in. På riktigt. Med alla mina kläder och saker som jag samlat på mig under åren jag bott hemma. Det känns konstigt. Att inte bo hemma med familjen längre... Det är väldigt skönt att ha sitt eget men ändå självklart lite sorgligt på samma gång.
Jag kommer väl hälsa på ofta i alla fall. I vilket fall som helst kommer jag väl åka dit varje fredag för att lämna hunden och varje söndag för att hämta honom igen, så då kommer jag ju stanna och chilla lite.
Äh, det blir bra det här... Jag måste nog dock antagligen hitta mig ett litet extrajobb. Det kommer bli knapert med bara studiemedel när jag bor ensam.

<3



I'm going home

Vaknade nyss... Jag vet. Sämst.
Men går man och lägger sig klockan halv sex på morgonen är det inte så konstigt ändå.
I alla fall ska jag åka hem till familjen några timmar nu snart.
Måste ändå hämta hit vovven igen och då kan jag passa på att hänga lite med syskonen.
Det blir trevligt.

<3

Bättre

Idag mår jag faktiskt riktigt bra.
Vet inte riktigt varför.
Jag bara gör det.
Jag kan nog till och med spendera lördagskvällen hemma utan att bli galen.
Framsteg.
Dock finns det ett mysterium som måste lösas...
Jag är nyfiken.

<3

You know it will always just be me



Panic at the Disco - Lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off

Lite bättre kan man väl säga

Igår mådde jag piss.
Det är bättre nu.
Lite i alla fall.
Fysiskt bättre om något.

Idag åkte jag hem en stund för att lämna vovven över helgen.
Och med hem menar jag där jag bott i nästan hela mitt liv, och inte här där jag är nu, det som snart blir mitt hem. Stannade och myste ett tag.
Spelade gitarr, åt mat, tog ett bad, hängde med småsyskonen och mamma. Och kissarna. Myskatter.
Sen åkte jag och mötte upp JJ i Gullmars och vi åkte hit. 
Babblade massa, kollade Let's Dance, åt pizza och drack drinkar.
Sen drog vi ut. Till Söderkällaren, där en del av klassen var.
Rätt trevligt var det. Kul att träffa lite folk igen.
Men natten tog slut alldeles för snabbt.
Alla bara splittrades.
Och nu är jag här. I en tom lägenhet. Alldeles ensam.
Jag vänjer mig nog.
Men just nu känns det lite jobbigt när jag sitter här ensam utan nåt att göra och någon att prata med.
Som tur är börjar jag bli lite trött i alla fall, så då kanske jag kan sova i tid.

Jag vet inte vad jag ska göra imorgon.
Jag vill göra någonting. Någonting roligt. Någonting med någon.
Det känns så konstigt att bara sitta hemma själv en lördagskväll liksom.
På vardagarna är det ändå helt okej, men en lördag... Nej, det funkar inte.
Egentligen borde jag börja plugga. Men jag orkar inte.
I alla fall inte än. Kanske börjar läsa lite imorgon. På dagen.
Vi får se.

Jag vet inte.
...

Tequila x2

Igårkväll var...
Ja, den var vad den var kan man väl bara säga. Antar jag.
Jag hade kul. Tills jag skulle hem och förstörde allt igen.
Så som jag alltid lyckas göra.
Jag vet inte hur jag lyckades dricka så mycket som jag gjorde, och inte heller hur jag fortfarande hade pengar kvar till taxi efter allt drickande. Men det gjorde jag.
Jag kommer ihåg nästan allting men jag visste inte riktigt vad jag gjorde när jag gjorde det. Inte bra.
Och nu mår jag sämre än jag någonsin gjort dagen efter en utekväll.
Det förtjänar jag väl.

Så idag har jag knappt rört mig från soffan, förutom när jag varit tvungen att gå ut med hunden.
När jag vaknade kunde jag knappt stå upp. Helt galet.
Man ska inte dricka för mycket. Man ska dricka lagom.
Annars blir allt bara fel.

...

Frånvaro

Ja, jag har ju inte visat mig här så ofta på senare tid.
Jag känner inte riktigt för det helt enkelt. Ingen anledning egentligen.
Fast de här två dagarna som gått är det inte så konstigt att jag inte skrivit nåt. 

Har varit hemma med familjen. Åkte ju in till stan med lillasyster och köpte lite grejer... Fast jag egentligen inte tänkt göra det... Men jag hittade bra saker, så då var jag ju tvungen.
I alla fall stannade jag där över natten och hela dagen idag. Har suttit och spelat Tomb Raider Underworld på Wii.

Kom hem (till lägenheten) för ungefär en timme sen.
Har insett att de flesta viktiga saker har tagit slut här (viktiga saker: mjölk, cola och typ uppvärmbara pizzor) så det blir väl till att gå ner till affären det första jag gör imorgon när jag vaknar. Man kan ju inte äta frukost utan varm choklad liksom...

Vad var det jag tänkte mer? Jag tänkte typ slänga ur mig allt oviktigt i hela världen nu bara för att.
Jag har tagit med mig mer underhållning till lägenheten nu så jag inte blir lika rastlös. Har fått med mig ett flertal filmer och ett spel. Simpsons Hit and Run. Haha. Och så har jag böcker. Plugg-böcker, tyvärr. Jag tycker inte om dem, de bara ligger och vill att jag ska läsa dem och jag vet att jag måste men jag vill ju inte egentligen. De är antagligen väldigt tråkiga och upprepar sig säkerligen ett tiotal gånger. Dock borde jag läsa dem. I alla fall två av dem. Rätt viktigt liksom...

En annan dum sak är att jag funderar på att jag ska fortsätta skriva på min bok nu när jag har massa tid. Men varje gång jag är på väg att börja skriva kommer jag att tänka på de där ovannämnda jävla böckerna och inser att jag egentligen borde lägga ner min tid på att läsa dem. Dock slutar det ju med att jag bara sitter kvar vid datorn och gör någonting som är väldigt inte vettigt. Jag förstår inte grejen. Rätt korkat alltihop.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Nåt ovettigt antagligen. Typ kolla på film. Eller nåt sånt.
<3



År 2009 i bilder

Det här året har varit otroligt innehållsrikt.
Det är så mycket som har hänt att när jag tittar tillbaka på bilder från i början på året så känns det inte ens som att de är från samma år som bilderna från slutet av året. Massor har hänt, dock har vissa av de riktigt underbaraste och viktigaste stunderna inte dokumenterats, dels på grund av att jag inte haft en fullt fungerade kompaktkamera det här året och dels för att när man väl gör saker som är underbara så har man inte så mycket tid att fota. Men jag ska göra mitt bästa i att försöka att demonstrera året i bilder och punkter. Vi börjar från början...

Januari:


Året började på Kulturama och min sista termin


Jag färgade fortfarande håret svart from time to time...


Och jag jobbade på mitt projektarbete om cykelresan jag gjorde tillsammans med A och J i November 2008

¤ Hade en inneboende storasyster i mitt rum
¤ Jobbade med skolarbeten
¤ Målade en tavla till mamma som fyllde år
¤ Var kreativ i allmänhet
¤ Hängde mycket med A
¤ Började skriva min långa berättelse om cykelresan
¤ Lyckades radera alla bilder från min dator
 
Februari:


Vi spenderade tid ute på sjön. Med skridskor på fötterna.


Sen åkte jag med A till fjällen. Vi såg väldigt heta ut där.


Jag låg mycket i snön offpist, när jag inte hoppade runt på mina skidor.

¤ Redovisade projektarbetet
¤ Umgicks fortfarande massa med A
¤ Bättrade på min tatuering
¤ Chillade massa
¤ Fotade en hel del

Mars:


Jag jobbade på mitt slutarbete i Bild och Form. Tavlan ovan försvann och hittades aldrig igen. Antagligen stals den, ingen aning varför.


Under en utekväll med A på Medusa träffade jag JD. Från den kvällen hände många saker. 

 
Vi hämtade upp lilla Nala.

¤ Gjorde saker för första gången
¤ Chillade
¤ Fixade ny blogg
¤ Gjorde typ... inte så mycket speciellt faktiskt

April:


Jag köpte studentklänning och skor


Våren kom


Och jag bodde en vecka i syrrans lägenhet i det fina området jag är i nu och som jag flyttar till i slutet av februari.

¤ Jobbade på slutarbetet i Bild och Form
¤ Myste i solen

Maj:


Studenten närmade sig, och vi hade mösspåtagning med lekar i Lumaparken.


Det blev varmare och varmare och jag passade på att fota lite av vårens härligheter.


Jag fixade outfit för studentskivan


Och studentskivan var helt galet underbar!


Och ännu galnare och underbarare var att vi stack och badade i en iskall pool efteråt!

¤ Jobbade med skolans webbtidning under projektveckan och började bli intresserad av journalistik
¤ Spelade Super Mario Galaxy
¤ Nala försvann och kom tillbaka 10 dagar senare (inte helt säker på när det hände)
¤ Chillade

Juni:


Började processen att bleka håretfrån svart till blont


Elevhälsodagen med den första tävlingen vi vunnit, Pictionary!


Jag tog studenten!!!


Njöt av solen medan jag sökte jobb


Och fotade vid sjön

¤ Hängde vid sjöar och badade och solade med familjen
¤ Jobbade en dag som butiksdemonstratör
¤ Insåg att jag blivit vuxen

Juli:


Använde min nya hatt flitigt.


Kissarna lekte lite...

¤ Jobbade massa, på Burger King och som produktfotograf
¤ Hängde mycket med JD och hans polare
¤ Skrev på min bok
¤ Började springa lite

Augusti:


Det regnade mycket


Jag räddade en trollslända

¤ Jag hängde fortfarande mycket med JD
¤ Jobbade en del
¤ Blev flickvän
¤ Kom in på Journalistik och Multimedia på Södertörns Högskola
¤ Började skolan
¤ Fick nya vänner i mina klasskamrater

September:


Första fotolektionen på Södertörn gav mig en ny vän


Festade en del... Inte så många bilder dock eftersom kompaktkameran höll på att dö. Det här är väl en av de sista bilderna jag lyckades ta med den innan den dog helt

¤ Slutade jobba på BK och sommarjobbet som produktfotograf tog också slut
¤ Pluggade massa
¤ Gick på diverse "klassfester"
¤ Fick vattenskador i lägenheten och bodde hos JD några dagar
¤ Stärkte vänskapsrelationer

Oktober:


Jag fyllde nitton och ordnade en liten utgång. Utseendet var på topp! ;)


Spenderade tid med vänner


Började måla en tavla (som fortfarande inte är klar...)


Jag och hönan drack öl på Pressklubben med Svenska Journalistförbundets ordförande

¤ Hängde med diverse fina människor
¤ Bokade biljetter till Paramore
¤ Sorterade i verktygslådan (haha, knäpp)
¤ Var väldigt fundersam över min framtid

November:


Klippte mig


Köpte ny dator




Gick på Paramore-konserten med JJ!

¤ Blev singel
¤ Var ute och partade en hel del
¤ Umgicks med finfina vänner
¤ Gick på nattvisningen av Twilight och New Moon med A
¤ Var sjuk ofta
¤ Lekte lite rebellisk tonåring

December:


Spenderade tid i snön


Var ute en del...


Började lära mig spela gitarr


Firade en mysig jul med familjen


Fick fina klappar, bland annat en nu kompaktkamera!


Flyttade in i min syrras lägenhet som snart är min, under tiden hon var (är) bortrest


Firade en galen nyårsafton med ett gäng roliga grabbar!

¤ Var på en galen kryssning
¤ Lärde mig att spela in radio
¤ Kände mig omotiverad till att plugga
¤ Utvärderade mitt år till det bästa i mitt liv hittills

Ja, året som gått har som sagt varit väldigt händelserikt.
Det har varit underbart för det mesta. Ibland har jag mått riktigt dåligt, men jag har lärt mig att se det positiva i saker och ting. Och jag har utvecklats sjukt mycket det här året. Jag är som en annan person, fast fortfarande densamma. Jag är stolt över mig själv. Många förändringar har skett i mitt liv, och det kan nog bara bli bättre nu. 2010 blir nog inte en nystart, utan mer som en fortsättning på något riktigt bra!

<3

Honey, I'm home!

Jag är hemma igen. Eller ja, i syrrans lägenhet. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, eftersom jag kommer flytta in här rätt snart på riktigt också liksom. Jag börjar ju redan känna att det är min lägenhet. I alla fall...

Nyårsafton blev bra! Först åket jag med min vovve till familjen och åt med mamma och småsyskonen innan mamma gick till jobbet. Sen chillade jag där ett tag och åt efterrätt. Styvpappa kom dit och vi åt lite kex och ost och så. Sen lämnade jag min vovve med dem över helgen och åkte hem hit igen och gjorde mig i ordning för kvällen. Drog hem till JD på fest med hans polare. Det var najs. Vi drack och lekte. brottades lite. Jag spöade upp alla... Typ. Haha, av nån anledning gillar jag att puckla på pojkarna. Vid tolvslaget gick vi ut och avfyrade lite raketer och jag blev nerslängd och hoppad på i snön. Festen fortsatte väldigt länge, och min natt slutade med att jag däckade nångång. Har ingen aning om när men det måste ha varit rätt sent...

Dagen efter var vi jävligt sega. Jag stannade kvar hos JD med honom och några av hans vänner hela dagen och vi låg och glodde på film och serier och köpte pizza. Degade som fan. Sov där inatt också och idag åkte jag in till stan där jag mötte upp lillasyster och lillebror för att gå på bio. Vi såg Avatar i 3D. Den var grym.

Kom hem för ett tag sen och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Är rätt seg men det känns så tomt och tråkigt här nu så jag vet inte hur jag gör ikväll. Det är ju ändå lördag... Vi får se. 
Jag borde gå och ta en dusch och byta kläder nu men jag orkar inte riktigt än. 

<3 

RSS 2.0