Tiden går snabbt. Och långsamt.

Jobbar på en bildsummering av mitt år. Det tar rätt lång tid och jag blir nog inte klar på ett tag. Året måste ju ta slut också.
Imorgon är det nyårsafton och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra. Alla mina nära vänner är antingen bortresta eller ska fira med familjen. Känns inte sådär superkul. Men jag ska höras med en tjej som var med på båten och kanske följa med henne och hennes vänner ut sen. Annars stannar jag väl hemma med styvpappa och småsyskon. Ska nog dit ett tag i alla fall. Vare sig jag går ut eller inte tänkte jag lämna vovven där över natten. Han saknar resten av familjen.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Antingen stannar jag här eller så åker jag iväg en stund. Vi får se.
<3


År 2009

Lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Väldigt många saker. Det här har nog varit mitt mest händelserika år någonsin.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen vän.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, inte det heller. Skönt nog.

5. Vilka länder besökte du?
Jag tror att jag bara varit i Sverige i år... Deppigt värre. ;P 

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Inte vad jag kommer på riktigt... Kanske dock.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
Många speciella datum, men inte så många jag riktigt kommer ihåg i huvudet... 11 juni dock, för då tog jag studenten! :)

8. Vad var din största framgång 2009?
 Hmm... Kanske att jag kom in på Journalistik och Multimedia. Det är rätt svårt att komma in på den linjen så. :P 

9. Största misstaget?
Dunno. Sånt är tråkigt att tänka på!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit extremt mycket förkyld det här året, särskilt senaste tiden.

11. Bästa köpet?
Ojoj... ingen aning.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen kläder. Eller godis. Eller mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, mycket. :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Jag är sämst på att svara på de här frågorna... Men jag vet inte riktigt än. Antagligen är det väl i alla fall alla de nya albumen från mina favoriter, t.ex. Artwork av The Used och Brand New Eyes av Paramore. Andra band som jag nog kommer associera med år 2009 är Kings of Leon, Metro Station, Bullet for My Valentine och antagligen en hel del mer. Men då associerar jag till speciella perioder av året och inte ett helt år.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och kan man väl säga. Men överlag har jag nog varit gladare, bara för att det har hänt så mycket nytt och roligt. Men det har funnits tider då jag också mått sämre än jag kanske nånsin mått innan. Som sagt, mycket har hänt, både extremt roliga saker och extremt jobbiga saker. Men jag är väldigt nöjd med hur året har varit och hur mycket jag har åstadkommit och hur mycket jag har utvecklats som person.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest och bara upplevt saker. I och för sig har jag gjort väldigt mycket, men jag kunde ha gjort mer!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Det vet jag faktiskt inte...

18. Hur tillbringar du julen?
Hemma med familjen :)

19. Blev du kär i år?
Ja. För kär för mitt eget bästa antagligen.

20. Favoritprogram på TV?
Många... som vanligt. Men One Tree Hill och Gossip Girl är väl favoriter, på tv. Sen har jag hittat en enorm kärlek till How I Met Your Mother, men det kollar jag mest på på datorn.

21. Bästa boken du läste i år?
Jag har nog läst väldigt lite i år... Men det måste väl vara Kajsa Ingemarssons senaste, eller ja, den jag läste i somras... Tror att det var Lyckans hjul eller nåt. Men hennes böcker är alltid favoriter.  

22. Största musikaliska upptäckten?
Hmm... Inte så många upptäckter i år, men några jag "upptäckte" som jag börjat lyssna på mycket är väl Bullet for My Valentine.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag kan inte komma ihåg just nu. Hjärnsläpp. Jag tänker bara på vad jag fick föra året typ...

25. Något du önskade dig men inte fick?
Guitar Hero. Haha. Har jag önskat mig jättelänge men eftersom jag alltid önskat mig nät annat mer så har det inte blivit nåt med det... :P 

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Firade hemma med familjen och sen sov jag hos JD.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Många saker antagligen, men jag är nöjd med hur det blev i alla fall.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Lika blandad som vanligt, kanske lite mer utvidgad. Jag tänker inte så jäkla mycket på sånt dock...

29. Vad fick dig att må bra?
Väldigt mycket, nya vänner, stärkta relationer med gamla vänner och massa annat!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hmm... har faktiskt inte varit så sugen på nån speciell kändis i år. Haha. Dock finns det väl många fina...

31. Vem saknade du?
Olikka människor vid olika tillfällen. Mest en person vid många tillfällen...

32. De bästa nya människorna du träffade?
Så många! Framförallt mina nya klasskamrater tror jag. ^^

<3


Nyinköpt



Det från midjan och ner köptes idag. Alltså kjol och leggings. För er som är dåliga på kroppsdelar. Och paljettjackan är syrrans. Tyckte den passade med resten. Jag ser party ut.
Synd att jag inte har några planer för nyår, för jag skulle se awesome ut! 

<3
 

Vardagslyx



MUMS!

KALL

Den här lägenheten är så kall att jag lyckades frysa till en isbit för två dagar sen och nu smälte isen runt min kropp och jag vaknade. Det är därför jag inte skrivit sen dess alltså...

Var det nån som trodde på det där? Inte? Nähä, jag försökte i alla fall.
Men seriöst, lägenheten är sjukt kall. Jag sitter med strumpbyxor, strumpor, jeans, t-shirt och tjocktröja och jag fryser ändå. Det är nästan kallare här än det är därute i snön. Om man tog in lite snö här kanske det blev varmare... Eller inte. När jag flyttar in här ska fönstrena tätas. Och soffan borde kanske flyttas så den inte blockerar elementet. Nåt sånt. Jag gillar inte att frysa. Inte alls.

Annars då?
Avskedsfesten i lördags var trevlig. Hade önskat lite mer drag från vissa personer men ja, jag hade kul ändå. Träffade en klasskompis från gymnasiet. Det var trevligt att prata lite med henne. Resten av kvällen satt jag och Ami och hoppade i soffan typ... Äh, det var najs!
Igår var jag bara här hemma och tog det lugnt, kollade på tv och serier på datorn, och chill-frillade.
Idag var jag och lillasyster inne i stan några timmar och shoppade lite. Hon hade massa födelsedags- och julklappspengar att handla för så jag följde mest med som smakråd eller nåt, men jag lyckades köpa två finingar jag också... Kan visa sen, kanske. Om jag inte fryser ihjäl.

Kom hem för... ja rätt länge sen nu. Är klockan redan kvart över nio? Tiden går rätt snabbt. 
Jag känner mig lite duktig också, var ute med vovven på en riktig långpromenad för några timmar sen. Det är så mysigt att gå runt här, en stor sjö, en liten sjö, massa gamla hus och gatlyktor. Jag älskar verkligen det här området. Bilder kommer kanske sen... Jag har massa i den nya kameran men jag har inte orkat lägga in dem i datorn än. 

Nu ska jag väl kolla på bilderna och videorna från de senaste dagarna och sen chilla lite mer. Jag borde diska, men jag känner inte för det. Rena tallrikar är överskattade. 

<3
 

Iväg snart igen

Igår var jag ute en sväng. En väldigt liten sväng.
Kvällen gick mest ut på att vänta, här i lägenheten, på tunnelbanestationer överallt, utanför barer. Det blev väl kanske inte världens mest lyckade kväll men den slutade rätt trevligt i alla fall.
Nu har jag tagit det lugnt ett tag och gjort mig i ordning för kvällen. Ska på avskedsfest för Ami och hennes vän som åker till Gran Canaria den trettionde. Det blir nog trevligt.
Snart ska jag ut med hunden en stund och sen åker jag iväg.

<3


As one thing ends another begins

Julen är över. Jag fick fina klappar igår!
En liten kompakt digitalkamera från Canon, Skullcandy in-ear hörlurar och annat fint. Har fotat en del men orkar inte lägga upp just nu. 
Det var en mysig julafton med familjen som avslutades med lite spel, gitarr och sjungande. Om jag vågar kanske jag lägger upp ett filmklipp när jag spelar gitarr och sjunger sen... vi får se. haha. 

Just nu sitter jag i syrrans lägenhet. Den som blir min sen i slutet av februari. Kom rätt nyligen hit med min vovve och massa packning. Vägen hit var inte sådär jätterolig, vilket man kanske kan lista ut. Hade en stor, tung ryggsäck på ryggen, en stor fet rullväska, en handväska och en påse med skor i ena handen och en ivrig hund i koppel i andra handen. KUL. Inte. Men nu är vi här i alla fall. 
Kanske sticker ut ikväll. Eller ja, antagligen sticker jag ut ikväll. Rätt stor chans. Så nu ska jag väl chilla lite här, gå ner och handla lite grejs, göra mig i ordning och så. Mysigt. 

<3  

Snart är den här

Ja, julen alltså.
Idag åkte julgranen upp. Lite sent kanske, men vi har varit lata...
Fint blev det i alla fall. Mysigt. Juligt.
Och NU är alla klappar klara. Jag ljög förut. Eller egentligen inte, för alla mina klappar var klara då, men idag blev jag och lillasyster utskickade på julklapps-mission i någon annans ställe. Lillebror har blivit sjuk och kan inte ränna ut i kylan, så vi köpte alla hans klappar åt honom. Men nu är det klart på riktigt. Jag tror (hoppas) absolut inte att det finns några mer klappar att köpa till någon nu.

För övrigt har jag organiserat min garderob idag. Har dragit ut allt för att se vad som är mitt och sen lagt in allt igen... Kändes rätt onödigt, men ändå väldigt behövligt.
Har också slängt ner lite kläder och sånt i en resväska som jag kan ta med till syrrans lägenhet (som snart är min...!) nån dag snart. Vet inte om jag åker förbi dr nåt imorn eller om jag väntar till på fredag. Najs ska det bli i alla fall. Prov-bo liksom. Har ju bott där en vecka förut, men nu är det ju en månad och jag ska ta med vovven också, så det blir bra att se hur allt funkar.

Nu ska jag vara vaken några timmar till antagligen. Inte alls trött än, och ledig som fan!

<3

Lugn

Imorgon är sista skoldagen på ett rätt långt tag för mig. Himla skönt tycker jag. Att få vara ledig och ha tid att göra andra saker, tänka till exempel. Det har jag inte haft så mycket tid till på ett tag. Förhoppningsvis får jag ju resa iväg också. Det skulle vara guld. Då skulle jag vara helt och hållet nöjd. Åh, det vore så kul... Måste fixa det på nåt sätt.
Jag skippar praktiken nu i januari och gör den i sommar istället. Det känns bättre. Jag behöver lite tid bort från allt som har med skolan att göra nu ett tag. Sen blir det bra. Sen börjar något nytt. Något bättre, förhoppningsvis. Jag är rätt säker på det. Det blir bra det här. Allt löser sig.

<3

I think it's called friendship

Jag har inte riktigt varit med om det på samma sätt förut. Aldrig riktigt på det sättet som det är nu. Det har väl funnits gånger då det känts extra bra, men det här är något annat, något nytt. Det kan vara att det kommer från olika håll allt på samma gång, eller så är det bara så att jag förändrats på något sätt under åren. Jag är inte helt säker.
Det enda jag vet är att det är en underbar känsla när man inser att en relation med någon stärkts otroligt mycket. En vänskapsrelation i det här fallet. Eller egentligen flera. Det pirrar till i magen, nästan som om jag vore kär. Och det kanske jag är också. Det finns väl olika typer av kärlek. Det känns i alla fall bra. Att vara omtyckt, att vara någon som folk vänder sig till och som de vill spendera tid med.
Jag blir så stolt över mig själv också. Att jag har utvecklats så mycket. Från att ha varit en tyst liten mus har jag blivit självsäker. Mer utåtriktad, gladare, roligare. Det känns bra. Riktigt bra.

<3

When I'm gone

Eminem är lite nostalgi. Älskade hans musik när jag var yngre.
Och nu, nu älskar jag de lugna låtarna. De som betyder nåt.
Det är fan så jävla bra.



Antagligen den finaste låten han gjort.
<3

And I'm done!

Alla julklappar inhandlade och inslagna.
Nu väntar jag spänt på julafton.

<3

Bara för att jag har tråkigt

Nämn något som gjorde dig glad igår: Igår? Vad gjorde jag igår? Hm... Jag fick godis i julklapp av A! :D 

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov djupt. Väldigt djupt.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Spelade Gridshock och slog allas rekord. YEAH I'm a geek!

Det sista du sa högt: "Gonatt" kanske?

Det senaste någon sa till dig: Måste nog svara "gonatt" på den med.

Vad har du druckit idag: Varm choklad, vatten, fanta, julmust och fanta pineapple.

Vad var det senaste du åt: GODIS!

Vad var det senaste du köpte: Juklappar till djuren, julskinka och diverse andra saker som passar på ett julbord.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun. Typ. Trä liksom...
 
Vad är det för väder hos dig nu: Vet inte, orkar inte kolla ut genom fönstret. Antagligen snöstorm, snöfall eller öhm... Kallt är det i alla fall.

Godaste glassmaken: Ben & Jerrys Chocolate fudge brownie

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Hm... Tveksamt.
 
Sover du tungt: När jag väl somnar, ja, väldigt.

Drömmer du mardrömmar: Nej inte ofta längre. Mycket när jag var yngre dock...

Trivs du med ditt jobb: Har inget. Pluggish! Jobb blir... jobbigt i samband med högskolestudier.

Favoritklädsel: Typ jeans och linne. Eller nåt sånt.

Favoritlåt just nu: Just nu är det inget speciellt som utmärker sig just i låtväg... Möjligtvis Curses eller Road to Nowhere med Bullet for My Valentine.

Vad ser du om du tittar till höger: Fjärrkontroller, min väska, min hoodie, en nallebjörn och två kuddar. och lite mer, men orkar inte skriva ALLT.

Vad gör dig glad just nu: Snön, att det är julafton på torsdag, att jag är ledig från skolan länge efter den kommande veckan, att jag KANSKE ska åka till Gran Canaria i januari och att jag ska flytta in i syrrans lägenhet i februari!

Vad ska du göra härnäst: Gå och borsta tänderna, lägga mig under täcket och kolla lite grejer på datorn, sen kolla något/några avsnitt av How I Met Your Mother och sen sova!

Höger eller vänsterhänt: Vänster mannen!

Humör just nu: Typ trött men rätt glad.

Favoritgodis: Lakrits och choklad.

Kläder just nu: En t-shirt.

Sommarplaner: Inga än... Jo, praktik måste jag göra, sen får vi se vad som händer!

Hur många kuddar sover du med: En.

Spelar du något instrument: Njae... Spelade bas när jag var yngre och just nu håller jag på och lär mig spela elgitarr.

Morgon eller nattmänniska: Klockan är 01.40 och jag kommer inte somna på ett långt tag. Take a guess.

Vad är viktigast i ditt liv: Alla i mitt liv som betyder nåt för mig.

Är du kittlig: Ja som fan!

Snarkar du: Näärå

Stjärntecken: Vågen

Äckligaste insekten: Typ kackerlacka. Tror jag. De är sjukt äckliga.

Längtar du mest efter just nu: Julafton! Ge och få klappar, mysa med familjen och Kalle Anka, stämningen... Älskar julen!

<3

Trött dag

Okej, snabb recap av dagen:

Vaknade tidigt och gick ut med hunden, fixade lite, sen till skolan för redovisning men jag kunde inte redovisa för att grejer skiter sig hela tiden. Sen åkte jag hem till A, gav klappar, fick klappar, babblade lite, la mig ner i hennes säng och somnade. Åkte hem, satte mig vid datorn. Inget att göra. Msn:ade med J, frågade om hon vill gå på bio, vi bestämmer att vi ska se The Box och jag skyndar mig in till stan. Kollar filmen, aslång, jättekonstig, alldeles för mycket olika saker i samma film... Fryser. Åker hem igen. Sätter mig i sängen under täcket med datorn i knät och slår mitt rekord i GridshockFacebook

Nu ska jag kolla något eller några avsnitt av How I Met Your Mother innan jag somnar.  

<3


snö









 

SNÖ












Empire State of Mind

Jag kom på att jag inte lagt upp så mycket musik på senare tid.
Mest är det väl för att just nu lyssnar jag på typ samma sak hela tiden. Bullet for My Valentine är det som regerar i mp3:n för tillfället. Men lite annat lyssnas ju också på såklart, gamla godingar och nya.

En rätt ny låt som jag gillar är den här:



Bra skit.

<3

Lets trade shoes

"You'd have to walk a thousand miles
in my shoes
just to see
what it's like
to be me,
I'll be you,
lets trade shoes
just to see what id't be like to
feel your pain,
you feel mine,
go inside each others minds
just to see
what we'd find,
look at shit through each others eyes"

...

LÄGENHET!!!

Jupp, jag kommer snart ha egen lägenhet! Helt underbart!
Syrran och hennes pojkvän flyttar till en större i februari, så då tar jag över hennes etta. Det kommer bli så jävla kul att flytta hemifrån. Jag menar, jag trivs ju här hemma men jag känner ändå att jag vill bo själv. Det är nog bra att lära sig att klara av allt själv rätt tidigt också.

Eftersom syrran och hennes pojkvän åker utomlands nu snart ska jag bo i hennes lägenhet en månad när de är borta, och sen när de kommer tillbaka är det bara lite mer än en månad innan de ska flytta...
Det är lite läskigt, men ändå så jävla kul!
Jag är så glad just nu så det är inte sant. Crejsy shit liksom!


Älskar området! <3

<3


I've been busy

Ehm, hej.
Har inte skrivit på tre dagar tydligen. Tiden har bara flugit iväg.

I alla fall fick jag plats i radiokursen den här veckan, så det är det jag varit upptagen med för det mesta. Intervjuat folk, blivit utstirrad utanför skolan där jag stod med bandspelare, mikrofon och hörlurar och babblade om snön, burit på tunga grejer varje dag...

Sen har jag haft lite annat för mig också.
Igår var jag på rättegång (för att vi skulle skriva rättegångsreferat...) och sen åkte jag in till stan med lillasyster och köpte julklappar. Har några kvar att köpa nu bara, awesome!

Och så har jag fotat lite. Man blir ju inspirerad av den fina snön som täcker marken! Nu har det ju varit världens snöstorm dessutom... Helt galet. Men kul. Jag älskar det.

Ja, i grova drag är det ungefär det jag har sysslat med dessa tre dagar.
Och idag fick jag reda på nåt väldigt kul... Men det förtjänar ett eget inlägg, så kommer snart!

<3

Situationen är ohållbar

Att vara uppe till halv fem på morgonen, vakna elva och efter att ha varit ute med hunden gå och lägga sig igen och sova till fyra är inte okej. Det är det faktiskt inte.
Och jag vet inte vad jag ska göra.
Jag är aldrig trött när jag borde sova och därför ligger jag uppe, och sen blir jag för trött för att vakna i tid på morgonen. Det suger.
Särskilt att vakna efter att de få timmarna av solsken redan varit. Fatta hur deprimerande det är. Man somnar när det är mörkt och när man vaknar är det fortfarande mörkt. Eller mörkt igen, rättare sagt.

Och imorgon ska jag till skolan för att förhoppningsvis börja med radiokursen. Egentligen vill jag inte och orkar inte, jag är sjuk och trött och eländig, men på nåt sätt känns det som att jag måste. Annars kommer jag ha en jävla massa att ta igen sen.

Just nu känns allt som har med skolan jobbigt igen. Jag känner för att impulsivt bara sluta, och sitta och skriva på min bok hela vardagarna, och bara leva och göra roliga saker på helgerna. Men det går ju inte...
Så jag fortsätter som vanligt, och försöker ta mig igenom den här tiden nu. Förhoppningsvis blir det bättre nästa termin.

<3

Låt kylan komma!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...
Åh, snö är så underbart!
Jag vill att den ska stanna. Om det blir kallt stannar den nog. Då kan jag vänja mig vid tanken på kyla. Det är ju bara att klä sig som en eskimå så är det lugnt! Jag vill ha snö ända fram till jul!

<3

Typ dålig dag

Idag var jag duktig.
Jag vaknade kvart i sju och kom till Flempan vid åtta, då jag skulle köpa böcker innan jag gick på rättegång.
Bokhandeln var stängd och öppnade inte förrän halv tio. Jaha...

Gick till Södertörns Tingsrätt för att gå på rättegång.
Läraren hade sagt: "Alla förhandlingar börjar klockan nio, så var där en halvtimme innan". Ingen rättegång började då, istället började allt efter klockan ett. Awesome tänkte jag sarkastiskt och åkte min entimmes-resa hem igen.

Jag följde med mamma och såg på lillebrors luciatåg. Det lyste upp min morgon. Jag bara satt och log för att de var så enormt duktiga. Bästa luciauppspelet jag sett, mina egna inräknade...
Efter det åkte jag hem med mamma igen, och åt mat. Och insåg att jag varken skulle hinna eller orka åka till Flempan till ett för nån jävla rättegång, så jag tog ett litet nap och sen åkte jag tillbaka igen för att köpa böckerna i alla fall. När jag väl var där hittade jag bara ena. Tydligen var den andra helt slut och de fick inte in nya förrän nästa vecka (uppgiften om böckerna ska in på måndag klockan nio på morgonen). Awesome tänkte jag igen och åkte hem med ena boken i väskan. 

Så efter två turer på två timmar vardera har jag ändå inte fått mycket gjort. Känns underbart. Verkligen. 

Nu har jag läst några sidor i boken och ätit god jävla mat.
Har en skål med godis och Idol-final som väntar på mig nu så jag ska bara chilla nu ett tag. 
Vill hinna spela gitarr sen också. Man måste ju träna när man kan! 

Nej, bajs på den här dagen. Lite i alla fall. 
Ha en trevlig fredag! Min blir onormalt lugn... 

<3
 

I could

"You could be empty
and I could be right there empty with you
You could be hollow
and I could be right there hollow with you
If you wanted to say goodbye to everything
I could say goodbye too
I could be right there empty with you"

...

Hur kan man plötsligt vara så beroende av något
man har varit utan i arton år?

...

And let it pour down on me

Let the rain wash away

all my hopes and expectations

all the sins and revelations

the do’s and dont’s

 

the things I wanted to do but wouldn’t

the things I didn’t want to do but did

the things I want to do but shouldn’t

the things I don’t want to do but will

 

all the things I hate

and the things I love that can’t be loved

the ones who don’t give me

what I want and need

the ones who make me cry

the things I do

to make myself cry



the things I do to make it bad

and the things they do to make it worse

the things I did to make it come back

and the things I did to make it go away

and then come back

to go away again

 

Let it wash away the person I was

And the one that I’ve become

...


Barely to survive?

I don't know who's ignoring who,
or even what reason we would have 
for ignoring each other.

All I know
is that it feels like
someone's ignoring someone.

...

Jag orkar inte ens

Man vet att man är sämst
när man totalt tröttnat på sig själv.

...


Omotiverad

Igår kunde jag inte somna.
Jag vet inte riktigt varför, men det var bara en massa tankar som flög runt i huvudet.
Vissa tankar vet jag inte riktigt vad jag ska göra av, och då flyger de runt där.
Jag tänker och tänker på vad jag ska göra med vissa saker och kommer aldrig riktigt fram till någonting nytt.

Jag kunde inte somna, och låg och kollade på avsnitt efter avsnitt av How I Met Your Mother på datorn innan jag tillslut bestämde mig för att jag faktiskt var tvungen att försöka sova. Klockan fyra inatt.
Så jag var trött när jag var tvungen att vakna och gå ut med hunden imorse.

Jag vet inte riktigt varför, men just nu är jag inne i en fas utan motivation för nånting i princip.
I alla fall för sånt som spelar roll. Sånt jag borde och måste göra.
Jag är omotiverad till att åka på rättegång mitt på morgonen för att skriva ett referat, och därför skjuter jag på det. Tror jag tar det på fredag, för jag kommer knappast vakna i tid till det imorn.
Jag är omotiverad till att starta radiokursen på måndag, när jag fick reda på att jag kunnat gå den som började nu i måndags, trots att läraren sa att det var alldeles för fullt för att jag skulle få plats. Nu måste jag gå med bara folk jag inte känner.
Jag är omotiverad till att söka praktikplats, fortfarande. Bara för att jag är omotiverad till allt och inte orkar sitta och ringa runt massa för att få nåt.
Jag är omotiverad, helt enkelt.

Jag känner att jag egentligen behöver tid till att gå in i mig själv lite, bara ta det lugnt och tänka, kanske inte vara på topphumör hela tiden. Men det känns så jobbigt att inte må bra, så därför låter jag mig inte göra sånt jag egentligen borde och lever istället i förnekelse. För det har jag blivit bra på och då känns det okej.
Men man borde nog inte ändå.

Jag vet inte.
Jag är inte deppig just nu faktiskt, men ja... jag vet inte.
Det här blev ett långt inlägg. Bara massa tankar som behöver vädras men som inte behöver uppmärksammas, jag lovar.
Nu ska jag gå ut med hunden och sen kolla How I Met Your Mother innan jag somnar. Förhoppningsvis i relativt god tid inatt.

<3

Firat lillasyster

Idag har vi firat lillasyster som fyller fjorton år!
Jag var väldigt stolt över mina presenter. Det känns så bra när man har tillräckligt mycket pengar för att köpa det man vill ge. Inte för att alla dyra presenter är det bästa, men det känns bra att ha en mer öppen budget än innan i alla fall.
Styvpappa, storasyster och hennes pojkvän kom hit och vi åt god mat (riktigt jävla gott var det, fläskfilé, MUMS!) och tårta, och gav presenter. Hon blev glad tror jag.
Sen myste vi framför tv:n och satt och pratade ett tag.
Det var en trevlig dag.

<3

Sjuk igen va

Åh, så underbart.
Nu hostar jag som en gammal gubbe igen. Och nästan mer än nånsin...
Känns bäst. Inte.
Nej, nu får jag fan se till att bli frisk på riktigt för en gångs skull.

Har ju varit sjuk till och från hur länge som helst, bara för att jag så fort jag känt mig frisk (och även när jag inte gjort det...) åkt ut på äventyr och blivit sjuk igen (eller sjukare).

Det blir nog en lugn helg nu, av många anledningar.
Dels måste jag bli frisk, dels har jag inga pengar att lägga ut på party längre och dels har jag festat kanske lite för mycket på senaste tiden. Man måste ju leva men det kanske är smart att chilla lite då och då också. Så jag kanske sitter hemma och kollar Idol och spelar gitarr (blir bättre och bättre...), eller så åker jag iväg och gör nåt som kostar mindre pengar och som inte gör mig sjukare.
Vi får se. Jag kan inte lova nånting... Men jag borde ta det lugnt.

<3

Sliten

Kryssningen var... många olika saker.
Rolig, galen, mindre rolig. Allt möjligt.
Hela gårdagen var galet hektisk.

Började med att jag gick upp tidigt för att hinna in till stan innan skolan.
Sprang runt som en galning från tio till tjugo i tolv och letade presenter till lillasyster och trodde länge att jag inte skulle hitta nåt alls, men tillslut hittade jag allt i alla fall, skillad som jag är.
Hann till och med hem för att äta och gå ut med hunden innan jag var tvungen att åka igen. 
Hade en lektion på två timmar ocvh åkte in till stan och åt, sen åkte jag till Ami och så åkte vi tillsammans till Värtahamnen, mötte upp de andra två på vägen dit. 

Klockan halv åtta åkte vi med båten och började festa typ en timme senare. 
Det var fullt med killar som gjort lumpen där, alla hade typ hytter brevid vår, så vi hängde massa med dem hela kvällen. Hade askul med musik på högsta volym och party till typ tre, sen kom vakterna och sa att vi var tvungna att stänga av. Partydödare om något... 
De tre följande timmarna gick jag runt med två till och letade nåt kul att göra men det var dött i princip överallt då redan. Så vid sex gick jag och la mig och sov till typ ett idag. Hur skönt som helst. 
Hela dagen idag har jag bara tagit det jävligt lugnt. Skönt. 

Ja... gårkvällen/natten var rolig, men idag satt jag mest och ville att vi skulle vara hemma igen så vi kunde äta. Vilket vi gjorde också. Så fort vi kom fram åkte vi till Donken och jag satte i mig en Lilla menyn med cheeseburgare och jordgubbsmilkshake och två extra cheeseburgare. Gott var det. 

Nu är jag galet trött.
Ska nog sova rätt snart tror jag, måste bara ut med hunden och så först. 
Imorn är jag i princip ledig från skolan, så jag ska ta det lugnt här hemma och sen åka med lillebror och hjälpa honom med presentköp innan vi firar lillasyster. 

<3 

Spontanitet

Det verkar vara så att nästan hela mitt liv numera består av spontana beslut.
Det känns kul, för jag har verkligen inte varit en sån person innan.
Jag har velat planera allt till punkt och pricka och i tid, så att ingenting går fel.
Numera gör jag det jag känner för, inom rätt gränser då alltså. Men helgerna är nästan alltid oplanerade in i sista stund, och jag har vant mig vid att inte riktigt veta vad som kommer hända eller när. Det känns otroligt skönt.

Och på tal om spontana beslut så bestämde jag och Ami oss för att sticka på kryssning imorn.
Några hon kände skulle tydligen dit så för några timmar sen smsade hon och frågade mig om jag ville följa med och efter lite planering med hundhjälp och skolgång var det bestämt, och nu är biljetter köpta.
Vi åker halv åtta imorgon kväll och kommer hem igen kvart över sex på tisdag. 
Jag tror och hoppas att det blir askul! 



<3

Andra advent

Idag är det andra advent.
Helt sjukt vad snabbt tiden går egentligen. Bara flyger iväg... Snart är det jul liksom.
I alla fall har vi firat lite här hemma idag.
Storasyster kom över och vi bakade lussebullar och fikade med två tända adventsljus i adventsljusstaken jag gjorde i träslöjden i grundskolan på bordet. Jag satte väl i mig ungefär hälften av alla bakade bullar och var väldigt mätt och belåten efteråt.



Resten av kvällen myste vi framför tv:n och tränade lite gitarr. Jag har blivit lite bättre än jag var igår och förhoppningsvis kan jag spela hela låten så bra som den ska spelas inom en snar framtid. Då kan jag fortsätta träna på andra låtar också. 

Idag var en mysig dag i alla fall, och julkänslan börjar komma nu, även om det känns helt overkligt att det redan är juletider igen. 

<3


  

Lördagsnatten...

...blev inte fullt lika lyckad som fredagsnatten.
Okej, inte alls lika lyckad.

Men det är lugnt.
Det var kul att se dem spela i alla fall, och träffa några gamla klasskompisar.
Men det var ett helvete att ta sig hem sen... Inget gick därifrån, Trekanten, klockan två så jag var tvungen att först gå till Liljeholmen och vänta på tunnelbanan i typ tio minuter, byta i slussen för att sen gå av i Gullmars för att byta igen, men då skulle inte min tunnelbana gå förrän om fyrtio minuter. Åkte en station till för att se om man kunde byta där istället men då stod det att den skulle komma om tjugofem minuter. Dock kom den tio minuter senare och jag kunde åka hem. 
Under den resan hem kom jag på att jag verkligen måste skaffa nya hörlurar till mp3:n. Den ena hörluren fungerar inte så jag hör alla som babblar och fylleskriker och skit när jag sitter på tunnelbanan. Måste stänga ute allt med min musik för att tiden ska gå snabbare... 

Ja, det var väl lite halvtrevligt på nåt plan i alla fall, så jag ångrar väl mig inte att jag åkte dit. 
Tur att jag åkte dit så pass sent som jag gjorde i alla fall, för bandet jag skulle se var de sista som spelade.

<3 

Out tonight

Yo yo yiggity yo, jag är vaken!
Okej... Jag har varit vaken ett tag. Väldigt länge faktiskt.
Men nu är jag redo för äventyr igen, har suttit i myskläder hela dagen.
Och gissa vad jag har gjort?
Det kan ni inte gissa, för jag tror att det är väldigt otippat här i bloggen i alla fall.

Jag har suttit och försökt lära mig spela elgitarr.
När jag var liten spelade jag i band i några år, i skolan. Då spelade jag bas. Men jag har alltid velat kunna spela gitarr, och sjunga då... Okej, jag vill kunna allt egentligen.
Men i alla fall har jag tränat på Smells Like Teen Spirit typ hela dagen, och nu vet jag HUR man spelar, men har inte riktigt fått upp tekniken helt än. Den bättrar sig dock, fingerfärdigheten. Det är ju sjukt svårt, särskilt att alltid ha fingrarna rätt på strängarna för olika ackord, men man lär sig efter ett tag. 
Hoppas jag får tid till att spela mer nu i framtiden, så länge vi har den hyrda elgitarren hemma, för i så fall kan jag ju bli grym. I mina drömmar i alla fall. 



Ja, har lagt ner gitarren nu, för mina fingrar är ömma och jag ska göra mig i ordning för kvällen. Har väl kommit ungefär halvvägs. 
Det ska bli askul! Ska möta upp en gammal vän, en tjej som gick i min klass i gymnasiet men som bytte till en annan klass andra året. Har inte träffat henne sen min student i somras så det ska bli kul att träffa henne. Vi ska se ett band. Basisten gick i min klass i gymnasiet också, och antagligen kommer en annan kille från den klassen vara där också. Vore kul att se hur det är med dem nu, och dessutom är bandet väldigt bra. Gillar deras musik. 
Så... jag ska tagga till lite, fixa mig, och sedan dra lite efter elva. 

<3  

Tequila

Om det vore en god morgon skulle det vara min hälsningsfras. Men nu är det inte det.
Mitt huvud värker och jag är seg som fan.

Igår var en trevlig kväll.
Mötte upp JJ och sen Ami och så gick vi till Söderkällaren till klassen som satt och myste.
Det var så många där och vi fick nästan inte plats till en början, men sen blev det trevligare och vi satt och snackade ett tag. Självklart började jag och Ami snacka gamla minnen om gymnasiet (som faktiskt inte var så länge sen, men känns som flera år bort). Ja, vi satt där och babblade med klassen ett tag också och sen vid halv ett drog jag och Ami vidare till ett ställe som heter Nype. Det var rätt bra där faktiskt, och vi dansade en del.
Sen vid tre drog jag, Ami och en kille hon känner till donken och åt, och sen åkte jag hem.
Kom väl hem vid halv fem och somnade typ på en gång.

Vaknade för ett tag sen, med huvudvärk.
Men den kommer och går lite, så det är nog ingen fara.
Dock vet jag inte om jag pallar sticka ut och festa ikväll igen eller om jag ska ta det lugnt.
Vi får se hur jag mår sen...

<3


Sämst

Tentan gick inte bra.
Inte bra alls.
Jag gissade på det mesta.
Jag har väldigt, väldigt, V Ä L D I G T mycket tur om jag klarar den. Eller, dem. Två olika delar, som vanligt.
Ja, så... Sämst.
Men men, omtenta är väl inte det hemskaste antar jag.
Min första i så fall.

Ikväll blir det tentaöl i alla fall!
Är på bra humör nu också faktiskt. Även om jag är sämst.
Så.
Det blir nog en bra kväll/natt/helg!
Nu måste jag göra mig i ordning!

<3

Depp-mode

Duuude vad jag är seg just nu.
Inget känns kul att göra och jag har lite halvt ångest över att jag fortfarande inte lärt mig nåt inför tentan imorn, och ändå kan jag inte sätta mig och plugga. Då blir jag ännu mer seg och deppig.
Mitt rum behöver ljus. Borde köpa en sol eller nåt.
Eventuellt en taklampa. Nu har jag bara en liten bordslampa på byrån och den hjälper ingenting nu på vintern.

Ja, just nu är jag i depp-mode, men imorgon blir det nog bättre. När tentan är avklarad i alla fall. 
Hade inte planerat nåt i helgen och tänkte att det kanske skulle bli rätt lugnt, men det verkar det inte som längre. 
Blir ju tentaöl imorn och på lördag kanske jag ska se ett band spela. Basisten gick i min klass i gymnasiet så det vore kul, och de är riktigt duktiga också. Förhoppningsvis hittar jag nån som vill följa med.
Vad jag än gör ska jag dock inte göra av med så mycket pengar. Det har jag inte råd med nu när jag måste köpa presenter och juklappar.

<3


 

Nattliga beslut

Igår satt jag uppe till typ halv fyra på natten och skrev med JD på msn.
Av någon anledning fick vi för oss att vi ska börja springa tillsammans en gång i veckan. Torsdagar. Idag är torsdag. Så jag antar att vi ska ut och springa snart...
Att jag inte fått tag i honom än är dock ett problem, om vi nu ska ut och springa.

Ja, det är ju bra träning i alla fall.
Sen kommer jag ju dö, såklart. Men det ignorerar vi.

<3


Jag är smart jag. Eller, lite halvt i alla fall.

Jag har läst in alla instuderingsfrågor och svar på mp3:n så nu kan jag plugga hela tiden bara genom att gå och lyssna. Smart va?
Vad som var mindre smart var att jag hade musik på i bakgrunden när jag läste in svaren, så ibland får jag för mig att sjunga med i bakgrundsmusiken istället för att plugga.
Men men...
I alla fall är inläsningen femtio minuter lång. Helt galet... Tänk vad mycket jag måste plugga. Kommunalpolitik och statskick är inte alls min starka sida heller.
Vi får väl se hur det går på tentan imorn.

<3


Det jag inte vill

Jag vill inte plugga, nej.
Det känns inte sådär jätteroligt.
Särskilt inte när jag vet att jag kommer somna så fort jag sätter igång att läsa, eller så kommer jag sitta och tro att jag läser och fortsätta scrolla sidorna ner för att sen komma på att jag bara suttit och tänkt på annat och egentligen inte fattat ett skit av vad jag "läst".
Jag funderar på att ta en liten sovstund innan... Fast då måste jag gå ut med hunden när jag vaknar och sen blir det nog en sen start på pluggandet.
Äsch, vi får se.

Idag var jag i alla fall i skolan från nio till elva för opponering och handledning av riksartiklarna.
Det gick bra. Jag fick mycket bra kritik men också sånt jag skulle ändra på för att göra det bättre...
Sen åkte jag hem och somnade på bussen. Lyckades åka förbi min station. Som tur var ligger slutstationen rätt nära mig ändå så jag passade på att handla lite innan jag gick hem. 
Nu har jag ätit och tänkte som sagt sätta igång med plugg... Snart. Kanske. 
Tror jag lägger mig ner ett tag först... Och bara blundar lite...

<3 

No Control

It holds me down.



I have no control.

...

Note to self

Förneka och förtränga är en ohållbar teknik.

Brick by Boring Brick



<3

Grymmaste kvällen!

Woohooo!
Kom hem från Paramore-konserten för ett tag sen.
Det har varit en underbar och galet rolig kväll och nu är jag helt jävla DÖD!

 
Före konserten...                                                      ...och efter
Kvalitén på webcamen är inte den bästa, men jag kan lova att jag såg rejält sliten ut direkt efter.


Jag mötte JJ vid halv sex och vi ställde oss i kön, som var längre än vi hade trott att den skulle vara två timmar innan det skulle börja. Köade i lite mer än två timmar och sen fick vi äntligen komma in.

Vi köpte en cola och varsin varmkorv som vi drack och åt innan och sen gick vi in och började trängas.
Redan när vi kom in var vi helt döda båda två.
Tre förband spelade innan Paramore kom upp på scenen, vilket gjorde att vi blev ännu tröttare. Men det tredje bandet var riktigt bra och sångaren rätt het så då blev man lite pepp.

Efter att ha väntat länge och väl kom de äntligen upp och började spela, nångång efter tio. De var så jävla grymma och jag hoppade, dansade, headbangade och sjöng som en galning, svetten rann och håret var en enda röra. Underbart! Jag ignorerade hur ont jag hade i hela jävla kroppen och bara fortsatte.

Efter att de kört massa låtar sa Haley att det var slut och bandet gick av scenen. Då började hela publiken skrika och klappa för en encore, och efter ett tag kom de ut igen och körde Misguided Ghosts akustiskt och sen Brick by Boring Brick som avslutning. Sista låten orkade jag knappt stå längre och det kändes typ som att jag skulle få en hjärtattack eller nåt, och när det väl var slut skyndade jag till det lilla cafét de hade där och köpte tre cola, varav två var till mig själv, och sen svepte jag dem båda på typ tjugo minuter. Den första tog väl en sådär fem minuter att dricka upp. Haha.

På tunnelbanan var jag helt död och folk tittade på mig som om jag var knäpp...
Nu är jag fortfarande helt död och ska nog begrava mig själv under täcket snart.

Det enda ordet som verkligen kan beskriva min kväll är AWESOME! Sådeså. Med många utropstecken efteråt.


Ett av förbanden... Tog ingen bild på när Paramore spelade för jag var upptagen med att ha galet kul, och filma lite. :)

<3 <3 <3

RSS 2.0